Scheveningse Pier per 11 oktober dicht op last van gemeente

DEN HAAG - De Scheveningse Pier moet per 11 oktober dicht. De brandveiligheid kan niet langer gegarandeerd worden. Dat heeft de gemeente Den Haag vrijdagochtend bekendgemaakt.

Op 11 oktober 10.00 uur wordt de Pier afgesloten, omdat het bouwwerk volgens de gemeente niet langer voldoet aan de brandveiligheidseisen.

Reparaties niet uitgevoerd

De curator had tot 1 oktober de tijd om reparaties uit te voeren, zodat de Pier wel brandveilig zou zijn. Maar dat is niet gebeurd.

Eerder meldde de curator al dat er geen geld is voor deze reparaties. Tijdens een controle heeft de gemeente dan ook geconstateerd dat de brandveiligheid niet is verbeterd.

Winkels dicht

Voor de ondernemers op de Pier betekent dit dat ze hun winkels moeten sluiten. De gemeente gaat de ondernemers helpen om hun bedrijf te beeïndigen. Ook krijgen ze advies over hoe ze ergens anders in de stad een nieuwe winkel kunnen beginnen. Dat is ook de reden dat de Pier niet per onmiddelijk dicht gaat. Zo krijgen de ondernemers de tijd om hun bedrijf af te bouwen. In de tussentijd garandeert de gemeente Den Haag de brandveiligheid met het inhuren van zogeheten brandwachten.

Niet geïnformeerd

Curator Marc Udink, die het faillisement van de Pier afwikkelt, zegt tegenover Omroep West niet geïnformeerd te zijn over de sluiting.

Bekijk hier ons dossier over de geschiedenis van de Pier en alle ontwikkelingen.

Deel dit artikel: