Nieuwe Alphense pijnpoli moet wachtlijst verkorten

Het Rijnland Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn
Het Rijnland Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn
ALPHEN AAN DEN RIJN - Met de opening van het vernieuwde pijnbehandelcentrum in het Rijnland Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn, hoopt het ziekenhuis de lange wachttijden bij pijnbestrijding tegen te gaan. De vernieuwde pijnpoli wordt volgende week vrijdag geopend.
Onlangs bleek dat het Alphense ziekenhuis de op twéé na langste wachtlijst van de Nederlandse pijnpoli’s heeft. Patiënten moeten dertien weken wachten op behandeling. 
Volgens het Rijnland worden de wachtlijsten in Nederland veroorzaakt door de vergrijzing. Ouderen doen een steeds groter beroep op pijnbehandelcentra. ‘Omdat het chronische zorg is, is meestal langdurige begeleiding nodig en blijft het aantal patiënten oplopen’, aldus een woordvoerster.

Wachttijden liepen op

Bovendien geldt voor het Rijnland Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn dat het een multidisciplinair pijnbehandel- en researchcentrum heeft. Meerdere specialismen onderzoeken de pijnklachten van een patiënt en gebruiken daarbij de meest geavanceerde technieken. Deze zijn maar op een paar plaatsen in Nederland voorhanden. Daarom worden veel patiënten vanuit andere pijnbehandelcentra doorverwezen naar Alphen. Hierdoor konden de wachttijden oplopen.
Op vrijdag 11 oktober worden het vernieuwde OK-complex, de polikliniek Anesthesiologie en het pijnbehandelcentrum geopend. Het Rijnland hoopt dat het vernieuwde pijnbehandelcentrum de wachtlijst voor pijnbehandeling zal bekorten.