ADO Den Haag wil versneld over op kunstgras in Kyocera Stadion

DEN HAAG - De grasmat in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag wordt mogelijk vervangen door kunstgras. Dat heeft Piet Jansen, directeur van ADO, laten weten.
De grasmat die er nu ligt, gaat er sowieso uit nu het veld is afgekeurd door de KNVB. Dan blijven er twee opties over, aldus Jansen. Een nieuwe grasmat of kunstgras.
Mocht er gekozen worden voor kunstgras, dan moet de KNVB daaraan meewerken. ADO is daarover al in gesprek met de voetbalbond. Het nieuwe veld moet er vóór 26 oktober liggen. Dan staat de volgende thuiswedstrijd van ADO gepland tegen FC Twente.

Verantwoordelijkheid gemeente Den Haag

Piet Jansen legt de verantwoordelijkheid voor de nieuwe grasmat volledig bij gemeente Den Haag neer omdat die eigenaar van het stadion is. Vanwege wateroverlast werd de wedstrijd tegen Vitesse op 14 september afgelast.
ADO Den Haag diende daarop een schadeclaim in bij de gemeente Den Haag die kan oplopen tot 200.000 euro. Verwacht wordt dat alle schade rondom de afgelaste wedstrijd ADO Den Haag - sc Heerenveen ook voor rekening van de gemeente komt.
ADO tobt al weken met een slechte grasmat. Ter voorbereiding van de aanleg van kunstgras voor het WK hockey in 2014 is er afgelopen zomer een nieuwe laag onder de grasmat aangebracht maar die fundering kan het water op het veld nauwelijks afvoeren.