'Grasmat ADO Den Haag te gevaarlijk'

DEN HAAG - Het is 'te gevaarlijk' om nog te voetballen op de grasmat in het stadion van ADO Den Haag. Dat staat in een rapport van het Instituut voor Sportaccommodaties (ISA), zegt directeur Piet Jansen van de Haagse club.
De wedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen van zaterdagavond is afgelast, omdat de KNVB geen risico wil nemen. 'Het is gevaarlijk voor de spelers, dus de bond wil voorkomen dat er iets gebeurt met een speler', aldus Jansen. 'Dat is de hoofdreden van de KNVB.'
Na de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse, afgelopen woensdag, nam de voetbalbond een extern onderzoeksbureau in de arm om de speelbaarheid van het veld te onderzoeken. De resultaten zijn donderdagavond aan de KNVB overhandigd.

'Gevaarlijke sleuven'

Directeur Jansen: 'In het rapport staat dat het veld te heuvelachtig is en dat de met zand gevulde sleuven in het veld gevaar opleveren.' Die sleuven waren juist aangebracht om de waterafvoer te verbeteren, maar de grasmat werd er alleen maar slechter van.
ADO Den Haag wil dat er zo snel mogelijk kunstgras wordt aangelegd in het Kyocera Stadion. 'Ik ben huurder van dit stadion. De gemeente Den Haag moet zorgen dat er 26 oktober een goed bespeelbaar veld is’, stelt Jansen. ‘Dit is voor ADO en de stad Den Haag niet goed.'