Haagse ondernemers willen manvriendelijke broek terug

DEN HAAG - Vijf Haagse ondernemers gaan alles op alles zetten om het spijkerbroekenmerk Freeballers nieuw leven in te blazen. Freeballers is een spijkerbroek, die zoals de naam eigenlijk al zegt, het mannelijke zaakje volop de ruimte geeft.
Het spijkerbroekenmerk komt oorspronkelijk uit Australië en werd ontworpen voor surfers, die zich op het droge weer snel aan willen kleden. Gehannes met een boxershort was niks voor deze sporters. In de jeans zit een binnenbroekje dat de boel op zijn plaats moet houden. De broek dient te worden gedragen zonder onderbroek.
Volgens initiatiefnemer Robin Akeroyd geeft de Freeballer een 'totaal gevoel van vrijheid'. Acteur Sebastiaan Labrie is een fanatieke drager van de broek. Omdat er katoen aan de binnenkant zit, heb je geen last van een 'plakzak', volgens Sebastiaan.
Mannelijke dragers van de Freeballers kunnen wellicht op veel belangstelling van de dames rekenen. Medewerkster Sandra Timmermans van het bedrijf vindt het een sexy broek en ook wel spannend. Ze hoopt dat er ook een vrouwelijke variant op de markt komt.