Sloop afgebrande manege Alphen begint maandag

ALPHEN AAN DEN RIJN - Maandag start Hippisch Centrum Zeegersloot met de sloop van het afgebrande deel van het complex. Dat meldt de manege op Twitter.
De brand, die waarschijnlijk ontstond in een elektrisch apparaat, zorgde 8 september voor grote schade. Er kwam asbest vrij, maar dat is niet buiten het terrein terecht gekomen. Er vielen geen gewonden bij de brand en alle paarden konden op tijd in veiligheid worden gebracht.

Verbouwingsplannen

Er waren al plannen om het pand in het najaar te renoveren in verband met het asbest in het dak. De gemeente Alphen aan den Rijn stelde een lening beschikbaar voor de opknapbeurt.
De laatste twee jaar waren volgens een woordvoerder van de paardrijschool 'roerig'. 'We zijn bezig geweest met verbouwingsplannen. Twee jaar geleden is het dak vernieuwd, het grootste deel van de asbest is toen weggehaald. We zouden dit najaar het laatste deel van de manege saneren.'

'Gaan gewoon door'

Ondanks de tegenslag geeft de manege de moed niet op. 'We hebben heel lang geknokt voor deze manege, we gaan gewoon door.'