Rijk zet prominente Haagse gebouwen te koop

DEN HAAG - Het Rijk doet vanaf maandag een aantal prominente gebouwen in de verkoop. Zo moet de bunker op de Haagse Van Ouwenlaan worden verkocht, ook het voormalig kantoorgebouw van de Octrooiraad in Den Haag én een groot kantoorpand in Rijswijk staan te koop.
De bunker is een monument en onderdeel van de Atlantikwall, de verdedingslinie die in de Tweede Wereldoorlog langs de kust is aangelegd. Het verdedigingswerk was oorspronkelijk bedoeld als Hospitaalbunker, maar is nooit zo in gebruik genomen. 'Op Europees niveau staat de bunker bekend als uniek bouwwerk dat in oorspronkelijke context bewaard is gebleven', is te lezen in de verkoopadvertentie.
Het monument heeft aan de voor- en achterkant een brede ingang en heeft een totale bruto oppervlakte van 2160 vierkante meter. Het pand wordt op 25 maart 2014 verkocht. Het Haagse Atlantikwall-museum hoopt dat de bunker behouden blijft voor Den Haag.

Kantoorpanden

Donderdag 22 mei 2014 wordt het voormalige pand van de Octrooiraad op het Haagse Willem Witsenplein verkocht. Het pand stamt uit 1933 en bestaat uit vijf verdiepingen en een souterrain.
Op diezelfde dag gaat ook het kantoorpand op de Steenvoordelaan in Rijswijk onder de hamer. Het gebouw met achttien verdiepingen ligt naast winkelcentrum In de Boogaard en heeft een oppervlakte van 19.600 vierkante meter.
Geïnteresseerden kunnen bij het Rijk een biedboek met uitgebreide informatie opvragen.