Kans op overlevenden schip Maria steeds kleiner

Haven Scheveningen
Haven Scheveningen
DEN HAAG - Op de Noordzee is maandagochtend nog steeds een grote zoekactie aan de gang naar drie vermiste opvarenden van het gezonken schip Maria uit Scheveningen.
Ongeveer tien vissersschepen en drie kleine patrouilleschepen zijn aan het meezoeken, evenals een marineschip. De kans op overlevenden wordt naarmate de tijd verstrijkt steeds kleiner. De aanvaring was in de nacht van zondag op maandag om 1.30 uur.
De tijd tikt voor de drie vermiste mensen op de Noordzee. Ze zijn niet meer gezien na de aanvaring. Halverwege de maandagochtend waren ze nog steeds niet gevonden.
Goed zicht, maar mannen toch niet gevonden
'Het weer is goed, het zicht is goed. Als je al zo lang aan het zoeken bent, had je ze al kunnen aantreffen. De kans dat ze boven water worden gevonden, wordt steeds kleiner', zegt een woordvoerder van de kustwacht.
Vanuit de lucht speuren kustwachthelikopters. Duikers van de marine zijn onderweg naar de plek van de aanvaring. Daar zullen ze het wrak van het Scheveningse schip doorzoeken.

Reddingsvest

De drie vermisten hadden niet alleen een reddingsvest aan, maar ook een overlevingspak. Dat is van nek tot enkel waterdicht en zorgt ervoor dat iemand blijft drijven.
'Je kunt het daarmee wel een halve dag volhouden in het water, met een goede conditie nog wel langer. Als deze mensen in het water zijn terechtgekomen, is er een reële kans dat ze het overleven', aldus de kustwacht.