Eerste inspectie scheepswrak Maria uit Scheveningen door duikers

ANP-foto van een duiker in het water.
ANP-foto van een duiker in het water.
DEN HAAG - Duikers van de marine hebben in de Noordzee een eerste inspectie verricht bij de Maria. Het Scheveningse schip zonk na een aanvaring met een vissersschip.
De duikers keken daarbij onder meer door het raam van de brug, maar hebben geen slachtoffers gezien. Dat meldde een woordvoerder van de kustwacht maandag.
De duikers kijken ook of het wrak stabiel genoeg ligt om er later binnen verder te zoeken naar eventuele drenkelingen.
Grote zoektocht naar drie opvarenden
De Maria, die behoort tot de vloot van rederij Groen in Scheveningen, zonk in de nacht van zondag op maandag. Van de vijf bemanningsleden zijn er twee gered. Drie bemanningsleden worden nog vermist. Een grote zoektocht naar hen is gaande. De kans dat er overlevenden worden gevonden, wordt steeds kleiner.  

Aziatische vermisten

De drie vermisten van het schip zijn van Aziatische afkomst. Twee mannen hebben de Filipijnse nationaliteit en één de Indonesische. De twee opvarenden die werden gered, zijn afkomstig uit Kaapverdië. Dat heeft de kustwacht laten weten.
De Maria is een zogeheten guard vessel, een klein schip dat bij werkzaamheden in de buurt van boorplatforms de wacht moet houden. Het schip botste rond half twee 's nachts op de vissersboot Texel 68. Dat gebeurde ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Den Helder.
Hoe de aanvaring kon gebeuren, is een raadsel. Op het moment van het ongeluk was het goed weer.