Keuzegids hbo: Haagse Hogeschool scoort iets beter

Haagse Hoigeschool
Haagse Hoigeschool © Michiel1972
DEN HAAG - De Haagse Hogeschool is in de nieuwe Keuzegids voor hbo-opleidingen iets gestegen van een twaalfde naar een tiende plaats.
De instelling stond ooit bovenaan, maar zakte de afgelopen jaren weg. Volgens de samenstellers van de keuzegids moet kwaliteit telkens opnieuw worden waargemaakt. Bij de kleine hogescholen eindigde de Driestar in Gouda op de tweede plaats. In de keuzegids scoren de scholen in de Randstad al een tijd minder dan instellingen daarbuiten. De beste hogeschool van Nederland staat dit jaar in Zeeland.
Meeste banen in gezondheidszorg
'Reputaties uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst', schrijven ze in een toelichting. De keuzegids is een handboek voor jongeren die een hbo-studie zoeken. Ze vinden er gegevens over studiesucces en oordelen van studenten.
In de editie van dit jaar is extra aandacht voor de kans op een baan en de startsalarissen van hbo'ers. Opleidingen in de gezondheidszorg bieden de beste perspectieven. De vraag naar leraren is ingezakt. Ook de kans op een baan na een economisch gerichte opleiding is verslechterd.