Delftse zonnewagen nog steeds nummer één in Solar Challenge

Nuon Solar Team/Hans Peter van Veldhoven
Nuon Solar Team/Hans Peter van Veldhoven
DELFT - Het Nuon Solar Team uit Delft heeft op de derde racedag van de World Solar Challenge in Australië de koppositie in handen weten te houden.
Zonnewagen Nuna7 is zelfs iets verder uitgelopen op de rivaal uit Japan. Aan het einde van de dag lag het Nuon Solar Team 30 kilometer voor. Het traject van de World Solar Challenge is 3000 kilometer lang. Inmiddels is daarvan 2127 kilometer afgelegd door het Nuon Solar Team. Het team heeft in één dag 762 kilometer gereden op de kracht van de zon. Het Nuon Solar Team rijdt al vanaf de start op kop en wil die positie niet afstaan.
 'Dit is een heerlijke wagen'
Volgens Nuna7-coureur Sjoerd Moorman liep de wagen als een zonnetje. 'Ik voelde wel goed dat er vandaag een stevige zijwind stond, dus ik moest goed blijven opletten. Maar verder rijdt Nuna7 heerlijk. We hebben een uitstekende auto gebouwd.'
Tijdens de tweejaarlijkse World Solar Challenge rijden zonneraceteams 3000 kilometer door Australië van Darwin naar Adelaide. 38 Teams van over de hele wereld doen mee in drie verschillende klassen. Het Nuon Solar Team van de Technische Universiteit Delft is voor de zevende keer van de partij. Het team wist al vier keer eerder de World Solar Challenge te winnen.