Proces tegen Haagse pinpasvervalsers in miljoenenroof moet in Den Haag

DEN HAAG - Een deel van het proces rond de miljoenendiefstal met valse creditcards zou in Den Haag moeten plaatsvinden. Dat vindt Bob Kaarls, de advocaat van Petrus T. In de nacht van 19 op 20 februari van dit jaar werd ruim dertig miljoen euro gestolen van de Muscat Bank in Oman.

Petrus T. is een van de vier Haagse verdachten in de zaak. Hij werd eind augustus samen met Abraham G.M. opgepakt, nadat hun foto’s in de Nederlandse media waren verspreid. Eerder werden Wilma en Eddy Z. uit Den Haag gearresteerd.

Diefstal

In februari werden pinautomaten in 27 landen met valse bankpassen leeggeroofd. Op de passen waren gegevens gekopieerd van de Muscat Bank. De verdachten maken deel uit van een bende die door heel Europa computers hackt bij bedrijven.

De zaak kwam in Duitsland aan het licht toen Eddy Z. en zijn moeder Wilma door de politie in Düsseldorf op heterdaad werden betrapt.

Proces

Advocaat Kaarls wil de verdachten in Nederland laten berechten, omdat er concrete aanwijzingen zijn dat de plannen voor de roof in Den Haag zijn gemaakt. Daarnaast zal de strafeis hoger uitvallen als de verdachten in Duitsland worden berecht. De Duitse officier zal een straf eisen van vier tot zes jaar.

Deel dit artikel: