Justitie eist celstraf tegen Alphenaar na reeks inbraken

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn moet van het Openbaar Ministerie 11 maanden de gevangenis in voor het plegen van meerdere inbraken in woningen en bedrijven.
De Alphenaar zou bij een inbraak op een kermisterrein in Beverwijk enkele apparaten en 2000 euro aan contant geld hebben gestolen. Ook zou hij hebben ingebroken in een pizzeria, een woning en een café. Verder had hij een gestolen scooter in zijn schuur staan.
De 34-jarige verdachte kwam vorig jaar bij de politie in beeld in een grootschalig onderzoek. Samen met drie andere mannen kon hij worden gelinkt aan tientallen inbraken. Daarbij tapte de politie onder meer telefoongesprekken tussen de vier af.

Arrestaties

Tijdens een grote politieactie, in oktober vorig jaar, werden drie Alphenaren en een man uit Koudekerk aan den Rijn van hun bed gelicht. Daarbij werden meerdere gestolen spullen in beslag genomen, waaronder auto’s, een scooter en andere apparatuur.
De officier van justitie neemt het de man kwalijk dat hij samen met de andere mannen ‘op een georganiseerde manier inbraken pleegde’. Dat deden ze volgens het OM door het hele land. Vooraf werd precies uitgezocht waar de inbrekers hun slag zouden gaan slaan.

Celstraffen

De drie mannen uit Alphen aan den Rijn en Koudekerk aan den Rijn werden eerder dit jaar al veroordeeld tot gevangenisstraffen. De rechter doet over twee weken uitspraak tegen de 34-jarige verdachte.