'Agenten waren getuige van mishandeling kind diplomaat'

DEN HAAG - De Haagse agenten die de Russische diplomaat Dmitri Borodin arresteerden, waren er getuige van hoe hij zijn kinderen mishandelde. Dat melden bronnen aan Omroep West.

Borodin werd direct daarop gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau.

Volgens de bronnen hebben de agenten gedaan wat ze moesten doen: 'Wanneer je ziet dat een kind mishandeld wordt, onderneem je stappen. Zo simpel is het. Politiek onschendbaar of niet.' Borodin zelf ontkent dat hij zijn kinderen zou hebben mishandeld.

Proces verbaal

Toen de politie bij Dmitri Borodin (46) aan de deur kwam, kon de diplomaat amper op zijn benen staan van dronkenschap. Zijn kinderen werden verwaarloosd aangetroffen.
Dat meldt de Telegraaf woensdag op basis van het proces-verbaal dat de krant heeft ingezien. De oudste, een meisje van vier, werd meermalen op haar hoofd geslagen. Achter hem stonden twee kinderen te huilen. Het huis was één grote puinhoop. De lakens van de bedden waren vies. De kleren van Borodins zoontje van anderhalf waren nat van de urine, aldus de Telegraaf.

Scheldpartij

De man was niet voor rede vatbaar, schold de agenten uit voor ’motherfuckers’. De politie besloot hem aan te houden. Getuigen zagen hoe vier agenten de spartelende Rus pal langs sterrenrestaurant Seinpost afvoerden naar de politieauto. De Rus droeg alleen een blauwe onderbroek.

Veel ophef

De arrestatie van de diplomaat zorgt internationaal voor veel ophef. De Russische president Vladimir Poetin eist excuses van Nederland, omdat Borodin diplomatieke onschendbaarheid geniet en dus niet gearresteerd had mogen worden.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft laten weten voorlopig nog geen excuses aan te bieden aan Rusland. 'We wachten eerst het onderzoek van de politie af naar de beschuldiging van kindermishandeling', aldus Timmermans.

 

Deel dit artikel: