Hero Brinkman prijst aanpak diplomaat Rusland in Den Haag

DEN HAAG - Hero Brinkman, politicus en politieman bij het korps Amsterdam-Amstelland, mengt zich in de discussie over diplomaat Dmitri Borodin. De Rus werd zondag aangehouden in zijn huis in Den Haag.
Brinkman schrijft op zijn Twitteraccount: 'Goede reactie van Haagse dienders. Russische diplomaat moet gewoon zijn kind niet slaan! Walgelijk!! Poetin kan het heen en weer krijgen.' Een woordvoerder van de Amsterdamse politie zei woensdag over de tweet van Brinkman te praten.
Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekendgemaakt door de politie in Den Haag. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Inmiddels lopen de diplomatieke gemoederen tussen Nederland en Rusland hoog op door de aanhouding.

Wereldnieuws

De rel die dinsdag is losgebarsten is wereldwijd groot nieuws. Van China tot Zuid-Afrika en de Verenigde Staten melden media uitgebreid over de aanhouding van een Russische diplomaat in zijn woning in Den Haag en de woede daarover van de Russen.
Het conflict rond het Greenpeaceschip Arctic Sunrise wordt erbij gehaald en er wordt fijntjes verwezen naar de viering juist in dit jaar van de historische betrekkingen tussen Nederland en Rusland.