'Oeps! Zuid-Holland wakker gepiept door foutje'

REGIO - 'Sorry, sorry!' Iets anders kunnen we bij Omroep West niet zeggen. Door een fout in het redactionele computersysteem ontvingen vanochtend tienduizenden gebruikers van de Omroep West app een zogeheten ‘pushmelding’. En dat op een nogal ongebruikelijke tijd: om 6.30 uur.
Normaal stuurt Omroep West alleen een ‘pushbericht’ naar telefoons en tablets als er heel groot en belangrijk nieuws is. Vanochtend gebeurde dat ook, maar het betrof geen belangrijk nieuws. Het kwam door een onverklaarbare fout in het computersysteem.
'Iedereen die door dit bericht wakker is gepiept: Sorry!'  aldus hoofdredacteur Renzo Veenstra. 'Maar deze mensen zijn nu wel lekker vroeg wakker om de hele dag Omroep West te volgen, al was dat écht niet de bedoeling.'
Omroep West heeft vandaag een actiedag met het thema 'Samen voor de Regio'. De medewerkers van de omroep staan niet op het Malieveld te demonstreren tegen bezuinigingen. Zij zijn gewoon aan het werk en maken een speciale uitzending tot vanavond 19.00 uur op radio, televisie en internet tegelijk, om te benadrukken wat de regionale omroep allemaal doet.
Omroep West houdt op de website een liveblog bij over de actiedag.