Delft weer de snelste met zonneauto

DELFT - Het Delftse Nuon Solar Team heeft opnieuw de World Solar Challenge in Australië gewonnen. De Nederlandse zonnewagen Nuna 7 ging als eerste de finish over buiten de stad Adelaide.
Het team van de TU Delft lag voor de finish al 56 kilometer voor op de Japanners, die de afgelopen twee jaar de wedstrijd wonnen. 'We hebben de rest van de wereld dik verslagen', juicht coureur Adri Aarnoudse. Ook zijn medestudent Leslie Nooteboom is erg tevreden: 'Het was een hoop werk, maar dit is echt leuk.' De Delftenaren startten als zestiende, maar de eerste dag wisten ze iedereen al in te halen. 'De Japanners konden ons lang volgen, maar twee uur voor de finish vielen ze stil. Daardoor wonnen we makkelijk', zegt Leslie.

Geen perfect weer

Het weer was niet perfect voor zonneracen volgens Leslie. 'De laatste dagen hadden we regen. Maar we hadden genoeg zonne-energie opgeslagen, zodat we genoeg snelheid konden maken om te winnen.'
Vierwielige wagen
Het Delftse team doet al jaren mee aan de zonnewagenwedstrijd, maar reed nooit eerder in een vierwielige wagen. Het is de vijfde keer dat de Delfte studenten de wedstrijd hebben gewonnen. Nu is het tijd voor een feestje: 'We wachten op de Japanners, als die binnen zijn vieren we een feestje, ' zegt Leslie.