Babbeltrucs in Leiden en Voorschoten

Politieagent bij HTM-tram
Politieagent bij HTM-tram
VOORSCHOTEN/LEIDEN - Drie keer hebben oplichters dinsdag in Voorschoten en Leiden toegeslagen met eenzelfde babbeltruc. In één geval lukte het de verdachten om sieraden buit te maken.
In alle drie de gevallen werden de bejaarde bewoners opgebeld door een man die zei dat er een gaslek was en dat er iemand langs zou komen om te controleren of de woning veilig was.

Sieraden gestolen

Een bewoonster van de Palestrinalaan in Voorschoten werd bestolen door de oplichters. Ze lag ziek op bed toen ze werd opgebeld met de mededeling dat er een gaslek was en dat ze gevaar liep. De man aan de telefoon zei ook dat ze al haar waardevolle spullen moest verzamelen. Daarna stonden er twee mannen voor de deur die beweerden van het gasbedrijf te zijn. Ze wisten ongemerkt sieraden van de vrouw te stelen.
Twee inwoners van Leiden ontsprongen de dans. Een bewoonster van de Zoeterwoudsesingel in Leiden vroeg om het legitimatiebewijs van de man aan de deur, waarop de man het hazepad koos. Op de Lammenschansweg wisten de mannen wel binnen te komen, maar hebben ze niets gestolen.

Signalement

De politie zoekt de daders. Het gaat om twee blanke mannen van tussen de 45 en 55 jaar oud. De ene man heeft kort, krullend blond tot rossig haar. De andere man heeft kort, grijzend donker haar met zwarte wenkbrauwen.