Curator: Sluiting Pier hoeft verkoop niet te deren

Pier op Scheveningen
Pier op Scheveningen
DEN HAAG - Veel vertrouwen in een goede afloop van het kort geding tegen de gemeente Den Haag heeft curator Marc Udink niet. Maar dat hoeft de verkoop van de failliete Pier niet in de weg te staan, liet hij donderdag na de zitting in de rechtbank in Den Haag weten.
'Volgens mij heeft de huurder zijn eigen graf gegraven, maar we hebben een wijze rechter en die zal oordelen', zei Udink. Daarmee doelde hij op restauranteigenaar Aad Rog, die tijdens de zitting benadrukte hoe brandgevaarlijk de Pier is en welke andere gebreken er zijn. De rechter doet naar verwachting donderdagmiddag uitspraak.
Udink liet desgevraagd weten dat er een aantal serieuze kandidaten is voor verkoop van de Pier, maar de komende dagen zal er hoogstwaarschijnlijk geen overeenkomst worden gesloten. Op de vraag welke kandidaten het zijn en met welke plannen ging de curator niet in.
Donderdag liet een groep ondernemers weten serieuze interesse te hebben in de Pier. Zij willen er een hotel, recreatiewoningen, koophuizen en horeca vestigen.