PPS: Geen gokpaleizen of coffeeshops op de Pier

Pier op Scheveningen
Pier op Scheveningen
DEN HAAG - De Politieke Partij Scheveningen (PPS) wil geen ‘coffeeshops of gokpaleizen’ op de Pier. Daarmee reageert de eenmansfractie in de Haagse gemeenteraad op diverse initiatieven om de Pier nieuw leven in te blazen.
De PPS laat in een persbericht weten helemaal niets te zien in het plan van een andere eenmansfractie, Groep de Mos, en ondernemer Frans Bakker. Begin dit jaar kwam Bakker met het idee voor een amusementsparadijs met een coffeeshop op het schateiland.
Op de Pier zou een zwarte markt moeten komen en een eet- en gokwalhalla. Richard de Mos en de Amersfoortse ondernemer Frans Bakker zijn bezig met financiering via het uitgeven van aandelen.

Familiebadplaats

De PPS zegt ‘faliekant tegen coffeeshops en gokpaleizen te zijn’. Ook plannen van Hommerson voor gokken aan de boulevard en mogelijk op de Pier, vindt de PPS-fractie een slecht idee. ‘Scheveningen-Bad verloedert dan door eenzijdig aanbod. Scheveningen moet zich profileren als badplaats voor iedereen’, zegt fractievoorzitter Sandra Abbenhuis.
De PPS vindt dat Scheveningen een familiebadplaats moet blijven. ‘Drugs en een overmaat aan gokken, hoort daar niet bij’, aldus Abbenhuis.