Geëmotioneerde visser: Ik keten me vast aan de Scheveningse Pier

DEN HAAG - Sportvisser Harry Tetro is niet van plan de Scheveningse Pier om 10.00 uur te verlaten. De hengelaar van vereniging De Pierewaaiers wil zichzelf vastbinden met een ketting. Het Scheveningse bouwwerk moet vrijdagochtend dicht omdat het niet meer voldoet aan de brandveiligheidseisen.

'Ze moeten actie ondernemen om mij weg te krijgen', zegt de geëmotioneerde hengelaar. De Pier is al 47 jaar de thuisbasis voor hengelvereniging De Pierewaaiers. 'Wij worden behandeld als een stuk vuil. Ik ben niet van plan me na 47 jaar zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Zo diep gaat de emotie.'

Tetro is boos op de gemeente. 'Het enige wat we gehad hebben is een opzeggingsbrief per 1 december. Burgemeester Jozias van Aartsen had twee maanden geleden de curator op het matje moeten roepen.'

Kort geding

De curator van de Pier, Marc Udink, heeft donderdag een kort geding verloren, dat hij aanspande om sluiting van het bouwwerk te voorkomen. 

Hij wilde met het kort geding vooral het belang van de huurders beschermen. Veel ondernemers raken brodeloos als de Pier wordt gesloten.

Hotel op de Pier

Toch is er misschien nog hoop voor de Pier. Een groep ondernemers heeft donderdag een plan gepresenteerd om een serieus bod uit te brengen op het Scheveningse icoon.

Op de Pier moet volgens het plan niet alleen een budgethotel komen, maar ook recreatiewoningen, koophuizen en horeca.

Live vanaf de Pier

Het ochtendprogramma Mogge Michiel van Radio West komt vrijdagochtend live vanaf de Pier. Michiel zal in de uitzending de sluiting van het icoon ter plekke meemaken. Radio West is te ontvangen op 89.3FM.

» Lees alles over de Pier in ons dossier.

Deel dit artikel: