Huilende visser ziet af van vastketening op Scheveningse Pier

DEN HAAG - Sportvisser Harry Tetro gaat zichzelf toch niet vastketenen aan de Scheveningse Pier, die vrijdag wordt gesloten. De hengelaar van vereniging De Pierewaaiers werd door agenten op andere gedachten gebracht.
Het Scheveningse bouwwerk moet vrijdagochtend rond 10.00 uur dicht omdat het niet meer voldoet aan de brandveiligheidseisen. Door te zeggen dat hij zichzelf vast wilde binden heeft Tetro 'een hoop los willen maken'. 'Het is een levenswerk. Dit doet erg veel pijn.' Tetro: 'De politie kwam met zes man sterk naar me toe. Ze zeiden dat ze me vast wilden zetten.'

Kort geding

De curator van de Pier, Marc Udink, heeft donderdag een kort geding verloren, dat hij aanspande om sluiting van het bouwwerk te voorkomen.
Hij wilde met het kort geding vooral het belang van de huurders beschermen. Veel ondernemers raken brodeloos als de Pier wordt gesloten.

Live vanaf de Pier

Het ochtendprogramma Mogge Michiel van Radio West komt vrijdagochtend live vanaf de Pier. Michiel zal in de uitzending de sluiting van het icoon ter plekke meemaken. Radio West is te ontvangen op 89.3FM.