Postbezorger steelt 2 ton via post Belastingdienst

Belastingaangifte
Belastingaangifte
DEN HAAG - Een postbezorger uit Den Haag heeft via post van de Belastingdienst zo'n 2 ton buitgemaakt van ondernemers en instellingen. Dat liet het Openbaar Ministerie vrijdag weten.
De man maakte de post van anderen open en vulde zijn eigen rekeningnummer in op brieven waarmee ondernemers en instellingen geld konden terugkrijgen van de fiscus.
De 29-jarige man wist op die manier zo'n 200.000 euro buit te maken. Hij is in april gearresteerd en moet over een paar weken voorkomen. De verdachte werkte voor postbezorger Sandd.

'Beter beveiligd'

Een woordvoerder van de Belastingdienst zei dat het rekeningnummerverzoek inmiddels beter beveiligd is tegen misbruik, maar dat deze fraudezaak 'niet bijzonder aanleiding was om het proces te verbeteren'.
De belastingadministratie wordt hierdoor lastiger, geeft de woordvoerder toe. 'Zulke aanpassingen zijn helaas niet altijd klantvriendelijk, maar wel nodig om mensen met kwade bedoelingen te kunnen buitensluiten.'
Bulgaarse bendes
In april kwam aan het licht dat Bulgaarse bendes honderden keren succesvol huur- en zorgtoeslag hebben aangevraagd op naam van mensen die daar meestal geen recht op hadden. In totaal werd voor 95 miljoen euro onterecht uitgekeerd.