Van Aartsen trots op Nobelprijs voor 'Haagse' OPCW

Burgemeester Jozias van Aartsen 123
Burgemeester Jozias van Aartsen 123
DEN HAAG - De gemeente Den Haag is 'zeer verheugd' dat de OPCW de Nobelprijs voor de Vrede krijgt. Vrijdag maakte het Nobelcomité bekend dat de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag de prestigieuze prijs krijgt.
'De Nobelprijs is de bekroning van het hoogstaande werk dat de organisatie verricht ten dienste van een vreedzamer wereld. Wij zijn trots dat Den Haag de OPCW huisvest', zegt burgemeester Jozias van Aartsen.
Het comité kende de prijs toe aan de OPCW wegens 'haar veelomvattende pogingen om chemische wapens uit te bannen'. Het past in het gedachtengoed van Alfred Nobel om de prijs aan deze organisatie te geven, vindt het comité.
Ontwapeningscijfers in testament
'Ontwapeningscijfers komen prominent voor in het testament van Alfred Nobel. Het Noorse Nobelcomité heeft met talrijke prijzen de noodzaak onderstreept om kernwapens uit te bannen. Door deze prijs toe te kennen aan de OPCW, wil het comité bijdragen aan de uitbanning van chemische wapens', aldus het comité.

Gemeente is blij met de prijs

De gemeente Den Haag is blij met de prijs. De OPCW is namelijk een belangrijke internationale organisatie, en Den Haag staat wereldwijd bekend als internationale stad van vrede en recht.