Brandweer in Zuid-Holland overspoeld met meldingen over wateroverlast

DEN HAAG - De brandweer heeft in Zuid-Holland de handen vol aan het afhandelen van meldingen over wateroverlast door het slechte weer. Vooral in de regio Westland en Den Haag was het zondag druk.
Volgens de brandweer Haaglanden zijn honderden meldingen binnengekomen variërend van omgewaaide bomen tot ondergelopen huizen en kelders. Hun collega’s in de regio’s Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda spreken van tientallen meldingen.

Alles uit de kast

Het hoogheemraadschap van Delfland haalt alles uit de kast om de hoeveelheid water te kunnen afvoeren. ‘In de polders blijft het spannend’, staat op de website van het schap dat inmiddels een beroep heeft gedaan op collega’s van Rijnland. Delfland gaat het water afvoeren via Leidschendam.
Behalve in de gemeente Westland, heeft ook Midden-Delfland te maken met overlast door de regen. Het rioleringsstelsel is zo vol geraakt dat sommige inwoners niet meer gebruik kunnen maken van toilet of douche. ‘Er valt te veel regen in korte tijd’, meldt de gemeente.
Veel weilanden staan in Midden-Delfland onder water. Boeren en paardenbezitters worden opgeroepen hun dieren naar binnen te halen. Vooral in Schipluiden en Maasland is de situatie kritiek.