Mogelijk seksueel misbruik op P. Oosterleeschool in Den Haag

DEN HAAG - Op de P. Oosterleeschool in Den Haag (Moerwijk) is mogelijk sprake van seksueel misbruik bij kinderen in de onderbouw. Dat blijkt uit een brief die het bestuur van de basisschool aan de ouders heeft gestuurd. De brief is in het bezit van Omroep West.
In de brief schrijft de directeur: ‘Onze school ontving deze week het bericht dat twee leerlingen in de onderbouw slachtoffer kunnen zijn van seksuele handelingen. Hierbij zouden drie andere leerlingen uit de onderbouw betrokken zijn.’
Het is niet duidelijk wie er mogelijk betrokken zijn bij de seksuele handelingen. Inhoudelijk kan de school dan ook niet reageren op de zaak. Volgens de woordvoerder van de school loopt er een politieonderzoek en ligt de woordvoering bij de politie. Maar die wilde hier zondagavond nog niet op ingaan: ‘Dit soort zaken ligt altijd heel gevoelig. We hebben een uitgebreid inventarisatieonderzoek gestart.’

Informatiebijeenkomst

Het bestuur heeft vrijdagavond een informatiebijeenkomst gehouden voor ouders van de kinderen van de school. Daarbij waren de politie, de schoolarts, de GGD en medewerkers van het wijkcentrum aanwezig om vragen te beantwoorden.
De directeur en de leerkrachten van de school waren op verzoek van het bestuur niet aanwezig. Op de informatiebijeenkomst waren circa tweehonderd ouders afgekomen.

Enorm geschrokken

Het bestuur van de school schrijft in de brief geschrokken te zijn: ‘Wij zijn enorm geschrokken van wat we nu met elkaar meemaken. Niet alleen ouders, maar ook het team.' De lessen gaan volgens de woordvoerder van de school maandagochtend overigens gewoon door.
Op de website staat een bericht dat kinderen veilig zijn: ‘We kijken samen met een vertrouwensarts en hulpinstanties hoe we een prettige, veilige leeromgeving voor de kinderen kunnen waarborgen en garanderen.’

Geruchtencircuit

Sommige ouders hebben Omroep West laten weten dat ze hun kind(eren) maandagochtend thuis houden. In het geruchtencircuit doen verschillende verhalen de ronde. De woordvoerder van de school wilde hier niet op ingaan.
Het bestuur zal naar verwachting later zondagavond meer informatie verstrekken op de website van de de P. Oosterleeschool.