Studenten van de TU Delft winnen prijs met bacterie

DELFT - Vijf studenten van de TU Delft hebben een prijs gewonnen met een bacterie die de gevaarlijke ziekenhuisbacterie MRSA kan bestrijden. Ze hebben daarvoor een gouden medaille gekregen.

Dat heeft de Technische Universiteit Delft maandag bekendgemaakt. De studenten deden mee aan de International Genetically Engineered Machine-wedstrijd (iGEM 2013) voor Europese studenten in de Amerikaanse stad Boston.

De Delftse studenten zijn nu door naar de wereldkampioenschappen tussen 1 en 4 november bij het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston.

De studenten hebben afgelopen zomer een E. colibacterie ontwikkeld die de ziekenhuisbacterie kan herkennen. Ook maakt de bacterie een stof aan die de ziekenhuisbacterie kan bestrijden. Deze stof is niet giftig voor mensen.

Ziekenhuisbacterie is resistent

De ziekenhuisbacterie MRSA is gevaarlijk, omdat hij resistent is tegen antibiotica. Mensen die een infectie hebben, kunnen dan niet meer met antibiotica behandeld worden.

iGem is een jaarlijkse wedstrijd voor studenten die de opleiding synthetische biologie volgen. Bij deze opleiding leren ze cellen of delen daarvan te ontwerpen, zodat micro-organismen nieuwe functies kunnen krijgen. Wereldwijd doen 204 teams mee aan de wedstrijd.

Deel dit artikel: