PvdA zet vraagtekens bij tijdelijk theater op Schevenings Norforkterrein

Danseres
Danseres
DEN HAAG - De Haagse wethouders Marjolein de Jong (D66) en Marnix Norder (PvdA) moeten misschien hun plannen voor het nieuwe cultuurpaleis aanpassen. De PvdA zet namelijk vraagtekens bij de bouw van een tijdelijk theater op het Scheveningse Norfolkterrein.
Het tijdelijke theater is bedoeld voor het Nederlands Danstheater (NDT) en het Residentie Orkest. Bij nieuwbouw worden de huidige theaters van deze gezelschappen gesloopt waardoor zij met hun voorstellingen moeten uitwijken naar een alternatieve locatie.
De oplossing hiervoor is volgens het college een tijdelijk Zuiderstrandtheater op het Norfolkterrein zodat de voorstellingen tijdens de bouw van het cultuurpaleis door kunnen gaan.

NDT was al geen voorstander

Het NDT was al nooit voorstander van het tijdelijke theater, onder meer vanwege de ligging, ver buiten het centrum. Gesprekken met de wethouders over mogelijke oplossingen en andere, meer geschikte locaties hebben tot nu toe weinig opgeleverd.
Na het NDT, twijfelt nu ook de PvdA over de tijdelijke huisvesting. De partij gaat hier dinsdagavond een punt van maken tijdens een commissievergadering van de Haagse gemeenteraad.

Bouwen of renoveren

Naast het Zuiderstrandtheater, gaat het dinsdag over het bouwen van een nieuw cultuurpaleis of het renoveren van de bestaande Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater.
Het college van burgemeester en wethouders kiest voor nieuwbouw omdat dit goedkoper is dan renoveren. Uit cijfers van het college blijkt namelijk dat nieuwbouw 181 miljoen euro kost en renoveren 188 miljoen. Eind oktober neemt de gemeenteraad een definitief besluit. 
» Lees alles over het cultuurpaleis in het dossier.