Gemeente Zoetermeer wil lokale ondernemers meer opdrachten gunnen

Plaatsnaambord Zoetermeer
Plaatsnaambord Zoetermeer
ZOETERMEER - De gemeente Zoetermeer verhoogt in november de maximumbedragen voor aanbestedingen. Daardoor kan de gemeente voortaan ook duurdere opdrachten rechtstreeks aan lokale bedrijven geven.
Dat heeft de gemeente Zoetermeer dinsdag bekendgemaakt. Tot nu toe mocht de gemeente bijvoorbeeld alleen bouwopdrachten tot een ton rechtstreeks aan een ondernemer gunnen. Vanaf 1 november kan dit ook met aanbestedingen tot 150.000 euro.
Kleinere bedrijven die zo'n bouwopdracht voor minder dan 150.000 euro kunnen uitvoeren, zouden vanaf november dan ook een kans maken.
'Zoetermeer wil bij leveringen, werken en diensten graag meer lokale ondernemers betrekken als dat kan. Dit is goed voor de plaatselijke economie’, zegt Bé Emmens, wethouder Economische  Zaken.

Geen openbare aanbesteding

Bij een enkelvoudige onderhandse aanbesteding krijgt een bij voorkeur lokale ondernemer een opdracht van de gemeente. Er is dan geen openbare aanbesteding waar in principe elk bedrijf aan mee kan doen. De gemeente kiest dus direct de opdrachtnemer uit.
Ook voor andere en grotere aanbestedingen met meerdere offertes, gelden nieuwe maximumbedragen.