'Haagse vluchtelingenkerk verkocht aan Rijswijkse projectontwikkelaar'

DEN HAAG - De Sacramentskerk aan de Haagse Sportlaan is verkocht aan de Rijswijkse projectontwikkelaar Kavel Vastgoed. Dat bevestigt het bisdom Rotterdam aan Omroep West.

De verkoop is pas definitief als de 'onherroepelijke bouwvergunning' binnen is. Daarover is Kavel Vastgoed volgens het bisdom in onderhandeling met de gemeente.

Eind augustus maakte de gemeente bekend dat er een verzoek was ingediend om de kerk te slopen, de 'noodzakelijke bomen' te kappen en een appartementencomplex van 37 appartementen te bouwen.

De Sacramentskerk staat al jaren leeg en is eigendom van de parochie De Vier Evangelisten. De parochie valt onder het bisdom Rotterdam. Het gebouw werd in januari gekraakt. Er wonen nu zo'n zestig asielzoekers. De meesten van hen zijn afkomstig uit Irak.

Asielzoekers hoeven niet snel weg

De woordvoerder van het bisdom verwacht niet dat zij de kerk snel hoeven te verlaten. De parochie deed in januari aangifte van de kraak. De aangifte staat volgens het bisdom nog steeds, maar leidt 'niet direct tot ontruiming'. Dat liet de woordvoerder afgelopen week aan Omroep West weten.

Kavel Vastgoed en de gemeente Den Haag laten weten dat de aanvraag van de Rijswijkse projectontwikkelaar nog in behandeling is. Daarom is onduidelijk of en wanneer de Sacramentskerk gesloopt kan worden.

Deel dit artikel: