Hockeymannen starten voorbereiding op WK

WASSENAAR - De Nederlandse hockeymannen zijn dinsdag met een bijna complete groep gestart met de voorbereiding op het WK dat in mei en juni volgend jaar wordt gehouden in Den Haag.
Onder de grote groep spelers die bondscoach Paul van Ass heeft geselecteerd, is Floris van der Linden van de Haagse club HGC een van de relatieve nieuwelingen. Voor Van der Linden zou deelname aan het WK zijn eerste grote toernooi met het Nederlands team betekenen. Van der Linde zelf heeft er vertrouwen in de diverse selectiemomenten te overleven en daarmee een plaats te veroveren in de definitieve selectie voor het WK.
Voor HGC’er Goof van der Kamp is het nieuwe er bij Oranje vanaf. Hij maakte afgelopen zomer al deel uit van het team dat meedeed aan het EK. ‘Je merkt dat je meer bij de groep hoort, niet alleen met het hockeytechnische gedeelte, maar ook bijvoorbeeld in de gesprekken die je met de andere jongens voert’, aldus Van der Kamp.    

'Het gaat goed met HGC'

Bondscoach Van Ass is blij met hoe de mannen van HGC zich ontwikkelen. ‘Het gaat goed met HGC mede dankzij Van der Linden en Van der Kamp. Dat is ook goed voor het Nederlands team. Daardoor krijg ik meer spelers die ECHT meedoen. En daar ben ik heel blij mee.’