Meer mensen MCH Westeinde preventief tegen schurft behandeld

MCH Westeinde
MCH Westeinde
DEN HAAG - Er blijken veel meer mensen preventief behandeld te zijn tegen schurft dan de 170 die het MCH Westeinde aanvankelijk aangaf. De preventieve behandelingen waren nodig omdat een paar weken geleden schurft bij een patiënt werd geconstateerd.
Volgens de gemeente Den Haag zijn binnen het ziekenhuis 220 medewerkers van het Westeinde preventief behandeld. Onder hen zijn specialisten, verpleegkundigen en co-assistenten, maar ook schoonmakers en cateraars.
Daarnaast heeft de GGD Den Haag uit voorzorg nog eens 32 patiënten en ex-patiënten en 13 privé-contacten medicatie gegeven. De besmette man is in een geïsoleerde ruimte behandeld met antibiotica. Hoewel 'verspreiding van de ziekte is bedwongen, houdt GGD Den Haag vinger aan de pols', laat de gemeente weten.

Eitjes onder de huid

Schurft is een besmettelijke huidaandoening die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. De mijt graaft kleine gangetjes in de huid en legt daarin eitjes. Ongeveer twee tot zes weken na besmetting ontstaat een ondraaglijke jeuk. Iemand kan besmet raken door langer dan een kwartier lichamelijk contact te hebben met een persoon die de mijt bij zich draagt. Maar ook slapen in een besmet bed of ongewassen kleding te dragen van iemand die besmet is kan schurft veroorzaken.