Aanhoudingen bij grote controleactie in Den Haag Mariahoeve

Aanhouding politie
Aanhouding politie
DEN HAAG - Bij een grote integrale handhavingsactie in de Haagse wijk Mariahoeve zijn maandagavond twee aanhoudingen verricht. Er werden zes verkeersboetes uitgedeeld, acht wielklemmen gezet en voor 5700 euro aan achterstallige belasting geïnd door de gemeentelijke belastingdienst. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend.
Aan de actie deden verschillende organisaties en instellingen mee. Van de gemeente waren de Pandbrigade, de belastingdienst en het handhavingsteam aanwezig,  van de politie deden de wijkagenten, bikers, motoragenten en het parate peloton van de mobiele eenheid mee. Daarnaast werkten ook woningbouwcorporaties en netbeheerder Stedin aanwezig.
De pandbrigade bezocht samen met de wijkagenten negentien adressen. In elf gevallen was er sprake van onregelmatigheden. Op één adres werd hennep gekweekt. In een geval was er sprake van uitkeringsfraude.

Ook bij horeca veel mis

Het gemeentelijke handhavingsteam bezocht zes horecazaken. Bij de helft zijn onregelmatigheden geconstateerd. Zo had een zaak geen vergunning en was bij de andere twee de eigenaar niet aanwezig.
De actie begon ’s avonds om acht uur met een gezamenlijke verkeerscontrole van de politie en de belastingdienst waarbij motorrijders van de politie voertuigen van de weg haalden voor een controle.