Geen wilde dieren meer bij Circus Herman Renz

DEN HAAG - Geen wilde dieren dit jaar bij het Circus Herman Renz. Zo bleek dinsdagavond tijdens de Haagse première van de voorstelling Viva Niño. Het circus loopt daarmee vooruit op nieuwe Nederlandse wetgeving, dat wilde dieren in het circus verbiedt.
Leeuwen, tijgers en olifanten zijn daarmee definitief verleden tijd voor het Circus Herman Renz. Toch zijn er nog genoeg andere dieren te zien, zoals varkens, stieren, koeien, zwanen én paarden.
Eén van de publiekstrekkers is Yasmine Smart. Zij is de kleindochter van de legendarische Billy Smart, in Nederland vooral bekend geworden met het kerstcircus op televisie. Zij is geboren en getogen in het circus en heeft van haar hobby, paarden, haar werk gemaakt.

'Spannende acts'

Een circus zonder wilde dieren lijkt saai. Maar Yasmine Smart is ervan overtuigd dat dat niet zo is: ‘We hebben heel veel spannende acts. Trapeze. Acrobaten. Clowns. Het zijn niet altijd de wilde dieren te die het spannendst zijn.’
Over het ontbreken van wilde dieren maakt directeur Milko Steyvers zich dan ook geen zorgen. Dat geldt wel voor het Malieveld, waar het circus deze twee weken haar tenten heeft opgezet. Door de hevige regenval staat het grotendeels blank.

'Publiek heeft geen last van regen'

Maar bezoekers hoeven zich volgens Steyvers geen zorgen te maken: ‘De artiesten hebben er last van, maar het publiek niet. We hebben 3.000 vierkante meter houten vloeren gelegd om het publiek zo behaaglijk mogelijk naar binnen te krijgen.'
Circus Herman Renz is nog tot en met 27 oktober te zien op het Malieveld in Den Haag.