Scheepvaart over Gouwe bij Boskoop gestremd

BOSKOOP - Scheepvaartverkeer over de Gouwe bij Boskoop is woensdag en donderdag geheel gestremd omdat het beweegbare deel van de Boskoopse hefbrug wordt geplaatst. De tijdelijke pontonbrug wordt ook niet bediend.
Het enorme blok is woensdagochtend tussen de heftorens geplaatst. De provincie denkt nog zeker een dag nodig te hebben om proef te draaien. De verwachting is dat de schepen donderdagavond weer door kunnen varen.
Het wegverkeer moet nog tot zaterdag 2 november omrijden. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de pontonbrug.

Actie

Inwoners van Boskoop zijn onlangs een actie begonnen om de brug vaker dicht te laten. Zij zamelden meer dan 1200 handtekeningen in voor een burgerinitiatief. Daarmee willen ze Provinciale Staten dwingen een debat over de hefbrug te houden. Veel boomkwekers klagen erover dat het verkeer in het dorp dagelijks vaststaat, omdat de brug zoveel opengaat voor binnenvaartschepen.
Zij klampten onlangs ook CDA-leider Sybrand van Haersma Buma aan, toen hij Boskoop bezocht in het kader van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.