Geen debat in de provincie over hefbrug Boskoop

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland houdt voorlopig geen debat over de bediening van de hefbrug in Boskoop.
Bewoners van het dorp verzamelden meer dan 1200 handtekeningen omdat ze willen dat de brug in de ochtendspits open blijft voor wegverkeer. Maar het burgerinitiatief is niet geaccepteerd door partijen in Provinciale Staten.

Bewoners moeten huiswerk overdoen

Over de herkomst van de handtekeningen zijn twijfels, omdat in veel gevallen de postcodes niet waren ingevuld. Verder zou onduidelijk zijn wat de bewoners precies aan de orde willen stellen in het provincieparlement. 'De initiatiefnemers is gevraagd om het scherper te formulieren', zegt een woordvoerder van de provincie.
Als ze hun huiswerk hebben overgedaan, zal Provinciale Staten weer naar het verzoek kijken.

Verkeer vast door openstaande brug

De bewoners voeren al een tijd actie voor het gesloten houden van de hefbrug. Vooral boomkwekers hebben er moeite mee dat de brug vaak opengaat om schepen door te laten. Het verkeer in Boskoop loopt dagelijks vast, omdat auto's voor de slagbomen moeten wachten.
De laatste keer dat in Zuid-Holland een burgerinitiatief werd ingediend was in 2011.

Werkzaamheden

De hefbrug in Boskoop is momenteel afgesloten voor werkzaamheden. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van een tijdelijke pontonbrug over de Gouwe. Scheepvaartverkeer over de Gouwe bij Boskoop is woensdag en donderdag geheel gestremd omdat het beweegbare deel van de Boskoopse hefbrug wordt geplaatst.