Den Haag krijgt voorlopig geen 'wietclub'

hennepplanten
hennepplanten
DEN HAAG - Voorlopig komt er in Den Haag geen proef met het legaal kweken van cannabis. Een groot deel van de Haagse gemeenteraad wil dat Den Haag deze proef start, maar het college van burgemeester en wethouders ziet daar niets in zolang het onduidelijk is of het experiment juridisch haalbaar is.
GroenLinks, PvdA, D66, de Haagse Stadspartij en de Partij voor de Dieren willen dat Den Haag de gemeente Utrecht volgt. Deze stad heeft bij het ministerie van Volksgezondheid ontheffing gevraagd om een vereniging op te richten waarvan leden op kleine schaal legaal wiet kunnen kweken en gebruiken.
Zo’n wietclub zou ervoor zorgen dat het gebruik en kweken van cannabis op een verantwoorde en gecontroleerde manier gebeurt.

'Onduidelijkheid over juridische haalbaarheid'

'Volgens staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid heeft het initiatief weinig kans van slagen', schrijft het Haagse college aan de gemeenteraad. ‘Zolang onduidelijkheid bestaat over de juridische haalbaarheid acht het college het prematuur een standpunt in te nemen over het al dan niet navolgen van de Utrechtse proef.'