HTM gaf gemeente onjuiste informatie over salarissen directie

HTM tram
HTM tram
DEN HAAG - Het Haagse vervoersbedrijf HTM heeft de gemeente Den Haag verkeerde informatie gegeven over de hoogte van de salarissen van de directie. Per toeval ontdekte de gemeente dat de directeuren meer verdienen dan was opgegeven en een salaris krijgen dat boven de balkenendenorm uitkomt. De gemeente is geïrriteerd over de gang van zaken.
De fout kwam aan het licht tijdens administratieve handelingen die nodig zijn voor de beginnende samenwerking tussen de HTM, de gemeente Den Haag en de NS. De HTM bleek een onderdeel van de vergoedingen die de directieleden krijgen, niet te hebben opgegeven aan de gemeente.
Bij een nieuwe berekening waarbij dit onderdeel wel is meegenomen, bleken de vergoedingen op te lopen tot boven de balkenendenorm. Die ligt op 228.599 euro. Dit schrijft wethouder Boudewijn Revis (VVD) in een brief aan de gemeenteraad.
'Not amused'
Revis is ‘not amused’ over het feit dat de HTM de gemeente onjuist heeft geïnformeerd, zo laat zijn woordvoerder weten. Nieuwe directieleden zullen in de toekomst een salaris krijgen dat onder de balkenendenorm ligt.
In de brief staat verder dat HTM-directeur Dirk le Clercq een andere functie krijgt. Le Clercq is benoemd als directeur/kwartiermaker van het onderdeel HTM Beheer. Wanneer hij dat bedrijfsonderdeel heeft opgestart, bekijkt de gemeente Den Haag of hij aanblijft in deze functie of dat er gezocht wordt naar iemand anders.
De andere HTM-directeur, Thomas Martin, blijft in functie en wordt de enige directeur van HTM Personenvervoer.
Positie HTM-directeur
De positie van Le Clercq binnen de HTM was de afgelopen tijd onduidelijk. Sinds juni was hij niet meer aan het werk. Volgens de HTM omdat hij een aantal weken rust nodig had na een ‘intensieve periode’. Maar bronnen binnen de HTM zeiden dat hij na ruzie door de raad van commissarissen op non-actief was gesteld.