Van Aartsen staat achter reactie politiechef De Heemstraat

DEN HAAG - De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen schaart zich achter de reactie van bureauchef Michel de Roos van politiebureau De Heemstraat. De Roos ontkent dat zijn agenten buitensporig geweld tegen buitenlanders gebruiken. Van Aartsen vindt dat een 'prima' reactie.
Omroep West zond woensdagavond een reportage uit waarin oud-agenten en slachtoffers de dienders van bureau De Heemstraat beschuldigen van discriminatie, mishandeling en intimidatie tegen Hagenaars van buitenlandse afkomst.
Bureauchef Michiel de Roos zegt dat hij zich niet herkent in het beeld dat agenten mensen intimideren, in elkaar slaan en mishandelen. Hij vindt dat het verhaal geen recht doet aan het vele goede werk dat de politie dagelijks in de wijk verricht. ‘Collega’s werken keihard aan de veiligheid en zijn daar behoorlijk succesvol in.'

D66 wil opheldering

D66-fractieleider Rachid Guernaoui vroeg woensdagmiddag tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis de burgemeester om opheldering over de ‘heftige’ berichtgeving van Omroep West. 
Van Aartsen verklaarde dat hij daar niet direct op wilde ingaan. ‘Maar er ligt een reactie van de bureauchef die prima is.’ Volgens een woordvoerder van de burgemeester heeft Van Aartsen daaraan niets toe te voegen.
Van Aartsen had eerder al wel duidelijk gemaakt dat hij achter het harde optreden van de politie staat bij de aanpak van criminele jeugdgroepen.

Mededeling van de hoofdredactie: Hoewel de vrijheid van meningsuiting Omroep West zeer lief is, zien wij ons genoodzaakt de reactiemogelijkheid af te sluiten als deze reacties blijven verschijnen. Daarom een vriendelijk verzoek om respectvol te reageren. Zie ook onze huisregels.