Haags restaurant serveert afgekeurde groente op Wereldvoedseldag

DEN HAAG - Te veel groenten worden weggegooid omdat ze niet mooi zijn. De fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) in Den Haag vindt dat zonde en vraagt aandacht voor de voedselverspilling.
Aubergines en tomaten met een vlekje, courgettes en winterpenen die niet recht genoeg zijn; veel groenten halen nooit de supermarkt of de groentenwinkel, terwijl er met de smaak niets mis is. In Nederland wordt tussen de 5 en 10 procent van het geproduceerde voedsel weggegooid vanwege onvolmaaktheden.
De Partij voor de Dieren hield woensdagavond op Wereldvoedseldag een diner in Resto Van Harte in het Haagse Laakkwartier waarbij uitsluitend afgekeurde groenten werden geserveerd. 'We gooien te veel weg, terwijl dat nergens voor nodig is', aldus fractievoorzitter Marieke de Groot van de PvdD.

Smaak net zo goed

Tachtig mensen kwamen af op het driegangenmenu van pompoensoep, pasta met ratatouille en fruitspies. Dat de groenten er niet perfect uitzagen voor ze de pan ingingen, was op de borden niet meer te zien, laat staan te proeven. Manager Ben Lachhab van Resto Van Harte vindt het koken met afgekeurde groenten een goed idee.