Kamerfractie PvdA wil onderzoek naar geweld op politiebureau De Heemstraat Den Haag

DEN HAAG - De PvdA in de Tweede kamer wil dat er een onderzoek komt naar buitensporig politiegeweld in de Haagse Schilderswijk. De PvdA heeft naar aanleiding van berichtgeving hierover door Omroep West schriftelijke vragen gesteld aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.
Omroep West meldde woensdag dat agenten van bureau De Heemstraat in de Schilderswijk zich volgens oud-collega's te buiten gaan aan bovenmatig geweld tegen buitenlanders. Daarnaast zou er een sfeer heersen van intimidatie en racisme in dat deel van het Haagse korps. Volgens drie oud-agenten en verschillende slachtoffers zijn gedupeerden geïntimideerd, in elkaar geslagen en mishandeld.
Ahmed Marcouch van de PvdA in de Tweede Kamer laat Omroep West weten wel vaker signalen binnen te krijgen over onnodig politiegeweld, maar ‘dat dit wel heel heftig is’. Hij doelt daarmee vooral op de verklaringen van de ex-agenten. ‘Dit is onacceptabel.’

Onderste steen boven

Tegelijkertijd zegt Marcouch dat het ook in het belang van de politie is om de onderste steen boven te krijgen. ‘Als het niet waar blijkt te zijn, moet de naam van de politie gezuiverd worden.'
Mededeling van de hoofdredactie: Hoewel de vrijheid van meningsuiting Omroep West zeer lief is, zien wij ons genoodzaakt de reactiemogelijkheid af te sluiten als de huisregels worden overtreden. Daarom een vriendelijk verzoek om respectvol te reageren.