Commotie rond lijsttrekkerschap extra stimulans voor Marieke Bolle

DEN HAAG - Het Haagse gemeenteraadslid Marieke Bolle vond de commotie rond het lijsttrekkerschap van de PvdA juist een extra stimulans om zich kandidaat te stellen. De ex-wethouder praat zondag in WestBusiness presenteert: FRITS! over haar campagne voor het lijsttrekkerschap.

De partijleiding van de Haagse PvdA leek in eerste instantie niet tevreden over de vier lijstrekkers die zich kandidaat hebben gesteld. Naast Marieke Bolle doen ook wethouder Rabin Baldwesingh, en raadsleden Jos de Jong en Gerard Verspuij een gooi naar het lijsttrekkerschap. Ondanks hun aanmelding bleef het partijbestuur doorzoeken naar andere kandidaten, zoals huidig fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven en Tweede Kamerlid Martijn van Dam. Gevraagd naar haar gevoelens over deze gang van zaken zegt Marieke Bolle: ‘het was juist een extra stimulatie, ik wilde me niet uit het veld laten slaan.’

bekend gezicht geen extra waarde

Volgens Bolle wordt het belang van een bekend gezicht als lokale lijsttrekker overschat. ‘Een goede campagne en sterke standpunten zijn belangrijker’. Bolle denkt niet dat de roerige aanloop naar de lijsttrekkersverkiezing van invloed is op de PvdA campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. ‘Dat is de kiezer in 2014 alweer vergeten’.

uitslag 6 november bekend

Vanaf zaterdag 26 oktober kunnen leden hun voorkeur uitspreken voor de nieuwe lijsttrekker van de Haagse PvdA.  Op 6 november moet duidelijk zijn wie de nieuwe lijsttrekker wordt.

WestBusiness presenteert: FRITS!

Marieke Bolle is zondag te gast in WestBusiness presenteert: FRITS!. Ook ondernemers John van Zweden en Frank Vogel schuiven aan bij presentator Frits Huffnagel. De uitzending start om 10.00 uur en is daarna tot 16.00 uur ieder uur te zien. Maandagavond 22.30 uur is de uitzending nog een keer te zien.

 

Deel dit artikel: