Haags cultuurpaleis geen punt van discussie in strijd lijsttrekkers PvdA

DEN HAAG - Het cultuurpaleis wordt geen punt van discussie tijdens de strijd tussen de lijsttrekkers van de PvdA in Den Haag. Dit laat kandidaat-lijsttrekker Marieke Bolle weten in WestBusiness presenteert: FRITS!.
Volgens raadslid Bolle is het nu tijd om de gelederen te sluiten. 'Er wordt een beslissing genomen, daar gaan we achter staan. We maken ervan wat we kunnen maken.'
Binnen de PvdA is verdeeldheid over de bouw van het cultuurpaleis, dat onderdak moet gaan bieden aan het Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en Nederlands Dans Theater. Maar het lijkt erop dat de fractie toch zal instemmen met het plan.
Volgens Bolle speelt het Cultuurpaleis daarom geen rol van betekenis in de strijd. 'De lijsttrekkersverkiezing gaat erover wie volgens de kiezers het meest geschikt is als partijleider', zegt Bolle.
Vier kandidaten
Naast Marieke Bolle doen ook wethouder Rabin Baldwesingh, en raadsleden Jos de Jong en Gerard Verspuij een gooi naar het lijsttrekkerschap van de PvdA in Den Haag.
Vanaf zaterdag 26 oktober kunnen leden hun voorkeur uitspreken voor de nieuwe lijsttrekker van de Haagse PvdA. Op 6 november moet duidelijk zijn wie de nieuwe lijsttrekker wordt.