Rover: trein naar Brussel is veel te traag

Kaartjesautomaat op treinstation
Kaartjesautomaat op treinstation
DEN HAAG - De trein van Den Haag naar Brussel is veel te traag. Daardoor is de verbinding met België belabberd, zei voorzitter Arriën Kruyt van reizigersorganisatie Rover donderdag in een hoorzitting in de Tweede Kamer over de problemen met de hogesnelheidstrein.
Kruyt riep de NS op om een boemel met tien stops te vervangen door een intercity. Rover kreeg steun van de VVD. Het Kamerlid Betty de Boer had veel kritiek op de NS, die volgens haar meer ambitie mag tonen op een spoorlijn die voor 7 miljard euro is aangelegd.
Rover was verder wel te spreken over de alternatieve dienstregeling na het uitvallen van de Fyra. Er zullen volgend jaar zestien treinen per dag rijden tussen Den Haag en Brussel en de stad heeft ook een snellere verbinding naar Eindhoven. 'Dat is goed voor Den Haag', zei Kruyt.

Mogelijk nieuwe vervoerder

Het vervoer wordt voorlopig nog verzorgd door de NS, maar andere vervoerders als Arriva en Veolia liggen op de loer om het over te nemen. Rover ziet liever dat de NS blijft rijden, omdat een nieuwe aanbestedingsprocedure voor de lijn weer veel gedoe geeft.