PvdA-voorzitter: 'Subsidie Kool onbegrijpelijk'

DEN HAAG - Hans Spekman vindt het ´onbegrijpelijk´ dat wethouder Henk Kool subsidie heeft gegeven aan de Willem Drees Lezing. Dat meldt De Telegraaf. Spekman is landelijk voorzitter van de Partij van de Arbeid.

Spekman zou zelf geen dubbeltje van het armoedegeld aan iets anders hebben besteed dan armoedebestrijding. 'Sterker, als PvdA'er moet je juist willen dat er extra geld voor armoedebestrijding bijkomt', vult hij aan. Hans Spekman was van 2001 tot 2006 wethouder voor Sociale Zaken in Utrecht. Henk Kool is dat nu in Den Haag.

De voorzitter van de PvdA heeft het maar druk met lokale sociaal-democratische politici die in opspraak raken. Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen nam eerder deze maand ontslag en wil vrijwilligerswerk gaan doen met behoud van wachtgeld, een raadslid in Utrecht verduisterde 40.000 euro van de daklozenkrant en een raadslid in Amersfoort is verdwenen met 4.000 euro uit de partijkas. 'Ik zou liever bezig zijn met partijleden waar ik trots op ben', zegt Spekman, 'helaas is dat nu even anders.'

Ecxuses

Wethouder Henk Kool bood donderdagavond zijn excuses aan aan de gemeenteraad. Kool gaf jaarlijks 7.000 euro subsidie aan de Willem Drees Lezing, waar hij zelf in het bestuur zit.

Deel dit artikel: