Drie Alphenaren op boevenpad

Aanhouding politie
Aanhouding politie
ALPHEN AAN DEN RIJN - Drie jongens tussen de 15 en 17 jaar zijn donderdagavond opgepakt voor het plegen van een straatroof. Het drietal werd opgepakt op de Verlengde Marnixstraat. De jongens waren op boevenpad, want naast de straatroof worden ze ook verdacht van een poging tot een andere straatroof en van het stelen van een tas.
Een 16-jarige Alphenaar fietste donderdagavond over de Standaardmolen toen de drie jongens hem dwongen te stoppen. Het slachtoffer werd door één van hen van zijn fiets getrapt en tegen het been geschopt. Daardoor viel hij, waarbij hij zijn sporttas liet vallen. De 16-jarige Alphenaar zette het op een lopen en werd even achtervolgd door de drie jongens, die dat al snel opgaven. Ze konden hem niet bijhouden, maar zijn sporttas was hij kwijt.

Poging tot straatroof

Eerder op donderdagavond probeerde het drietal een 15-jarige jongen te beroven, toen hij over de Raadhuisstraat fietste. Ze wilden weten wat er in zijn tas zat, maar de jongen wist hen te overtuigen dat hij niets van waarde bij zich had. De jongens lieten hem gaan, maar gaven nog wel een klap op zijn hoofd.
Ook raakte een jongen van 17 zijn tas kwijt. Hij had zijn tas aan het stuur laten hangen tijdens een kort bezoekje aan een vriend op de Vondelstraat. Eenmaal buiten was zijn tas weg. De politie onderzoekt de drie misdaden.