Intocht Sint op Scheveningen groots feest ondanks VN-onderzoek

DEN HAAG - De intocht van Sinterklaas op Scheveningen wordt dit jaar een nog groter feest dan in andere jaren. Organisator Peter Boelhouwer laat weten dat de traditionele intocht op zaterdag 16 november een spektakel wordt.

Hij reageert daarmee desgevraagd op het nieuws dat de Verenigde Naties onderzoek doen naar het Nederlandse Sinterklaasfeest, zoals NRC Handelsblad zaterdag schrijft. Onder verantwoordelijkheid van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten buigt een commissie zich over de vraag op Zwarte Piet een racistisch type is. Eerder ontstond in Amsterdam een debat over het feest. Boelhouwer: 'Er is hier in Den Haag gelukkig geen discussie over. Hoeft ook niet in deze internationale stad van vrede en recht'.

Tienduizenden kinderen

Boelhouwer vertelt dat hij andermaal vele tienduizenden kinderen en ouders in de haven van Scheveningen verwacht. 'Dat wordt opnieuw geweldig'. De feestelijke ontvangst van Sinterklaas en zijn pieten is op zaterdag 16 november vanaf 10.30 uur in Scheveningen. Omroep West doet daar vanaf 11.00 uur live verslag van op tv. Na de intocht gaan Sint en zijn pieten door voor een optocht door Scheveningen en Den Haag, om te eindigen in de Haagse binnenstad. Ook daarvan doet Omroep West verslag.

Boelhouwer bevestigt dat in de lunchpakketten van Sint en pieten dit jaar ook de traditionele bruine boterhammen zitten.

Deel dit artikel: