Japan en Verenigde Staten naar WK hockey in Den Haag

Nederland-Japan
Nederland-Japan
DEN HAAG - Japan en de Verenigde Staten hebben zich recent gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap hockey, volgend jaar in Den Haag. Beide landen plaatsten zich via de continentale toernooien voor het WK.
Naast Japan en de Verenigde Staten hebben ook Argentinië, Australië, China, Duitsland, Engeland, Nederland, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea zich geplaatst voor het vrouwentoernooi.
Bij de mannen zijn Argentinië, Australië, België, Duitsland, Engeland, Maleisië, Nederland, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea zeker van WK-deelname.

Den Haag gastheer WK hockey 2014

Het WK hockey vindt plaats van 31 mei tot en met 15 juni 2014. De wedstrijden worden gespeeld in het Kyocera Stadion, de thuisbasis van ADO Den Haag. Speciaal voor de titelstrijd wordt een tijdelijk stadion naast het Kyocera Stadion gebouwd. Ook daar worden wedstrijden in afgewerkt.
In het stadion van ADO Den Haag kunnen ruim 13.000 toeschouwers terecht. Het tijdelijke stadion biedt plaats aan 5000 bezoekers. Volgend jaar zomer kijken tientallen miljoenen mensen naar Den Haag om de WK-wedstrijden op televisie te zien. De stad verwacht zo'n 300.000 bezoekers.
De eerste speciale trainingsvelden voor het WK hockey zijn in Den Haag aangelegd. Er is ook een mascotte in het leven geroepen.