Mysterieuze houtdiefstal in Den Haag bedreigt kunst in wording

DEN HAAG - Uit een opslag aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag zijn loodzware stukken hout verdwenen. De blokken zijn afkomstig van een twee jaar geleden gekapte paardenkastanjeboom en waren bedoeld voor een kunstproject in samenwerking met het Nutshuis in Den Haag.
Eigenaren en kunstenaars Adam Osman en Boris Acket zijn verbaasd en denken aan diefstal. Osman: 'Blijkbaar is het hout van onze zeventigjarige ‘Daisy’ erg gewild.’
Volgens de kunstenaars stak de dief een hoop energie en tijd in het stelen van de houtblokken. ‘De enige manier om het daar weg te krijgen, is om de loodzware blokken één voor één via de lange, smalle trap naar boven te sjouwen.' Volgens Osman is er, naast vijf dozen resthout, niets anders verdwenen uit de opslag.

Zoekactie

Er is inmiddels een zoekactie op touw gezet. De twee kunstenaars hopen voor 10 november het hout weer in hun bezit te hebben, want dan start hun project ‘Pushing Up Daisy’.
In samenwerking met het Nutshuis wil het duo dat andere kunstenaars iets maken met het hout van de kastanjeboom.  Acket: ‘We willen Daisy een tweede leven schenken en ervoor zorgen dat zij ons overleeft.' 

In perfecte staat

Bijna twee jaar geleden namen ze de boom onder hun hoede, nadat deze uit noodzaak werd gekapt. De boom die langs de Laan van Meerdervoort stond, lag maandenlang te drogen en verkeerde volgens de kunstenaars inmiddels in perfecte staat om hun droom te realiseren.