Spaanse rechter schrapt verdachte in zaak-Ingrid Visser

ZEVENHUIZEN - De voormalig eigenaar van volleybalclub CV Murcia, Evedasto Lifante, wordt niet meer verdacht van betrokkenheid bij de dubbele moord op oud-volleybalster Ingrid Visser uit Zevenhuizen en haar partner Lodewijk Severein.
Volgens de rechter in het Spaanse Molina de Segura is er geen bewijs dat Lifante iets met de zaak te maken heeft, laat een woordvoerster aan Omroep West weten.
De Spanjaard werd verdacht van betrokkenheid, omdat hij nog achterstallig salaris zou moeten betalen aan Ingrid Visser.

Gruwelmoord

Visser en Severein werden in mei op gruwelijke wijze gemarteld en vermoord in een afgelegen vakantiewoning ten noordwesten van de stad Murcia in Spanje. Ze waren daar waarschijnlijk naartoe gegaan om over een zakelijk geschil te praten.
De stoffelijke resten van de twee Nederlanders werden op 26 mei gevonden in een boomgaard in het Spaanse dorpje Alquieras. Dat gebeurde na de aanhouding van hoofdverdachte Juan Cuenca, die de politie naar de lichamen leidde.

Verdachten

Voor de dubbele moord zitten nog vier verdachten vast. Naast Cuenca is dat de Spanjaard Serafin de Alba en de Roemeense Constantin Stan en Valentin Ion. Een vijfde verdachte, Maria Rosa V.M. en vriendin van de hoofdverdachte, wacht haar proces in vrijheid af.
» Lees meer over de dood van Ingrid Visser in het dossier.